TRUE LEAD – personligt udviklingsforløb

At være True Lead betyder, at du har fundet kraften i dig selv, at du står i og ved dig selv, og at du er i stand til at mestre dig eget liv, dine følelser og dine potentialer. Med denne kraft vil du være i stand til at vise vejen for andre – med hesten som en ligeværdig partner!

Forløbet er for dig, som har en passion for i relation med heste at gøre en indsats for at finde din egen indre True Lead. Der findes ikke kun én vej, ikke blot én måde. Der findes mange måder at skabe forbindelser mellem heste og mennesker på, og forløbets formål er, at du finder din vej.

Citat af Autoriseret psykolog Karina Bruun:

”Som assistent på True Lead forløbet i foråret 2018, var mit håb at blive klogere på, hvordan heste kan hjælpe mennesker med at komme mere i kontakt.
Jeg mærker det på egen krop som hesteejer, men hvordan kan jeg inddrage heste i mit arbejde som klinisk psykolog med mennesker, som har det svært?
 
Mange af mine spørgsmål blev besvaret – og mere til, idet jeg ikke kun blev klogere på heste, men i høj grad også på mennesker og den måde vi indgår i kontakt med såvel heste som medmennesker. Jeg indgik som en del af holdet omkring de 12 kursisters udviklingsrejse med såvel op- og nedture, efterhånden som de kom mere og mere ”til sig” og stod frem i lyset med alt, hvad der var tilstede.
Kursisterne blev gennem forløbet nænsomt guidet i dybere kontakt med hvilke drømme og værdier, der har betydning i den enkeltes liv. Følelser blev forløst, smerter opløst, nyt materiale dukkede op og kunne tages hånd om med måske større bevågenhed næste gang.
Heste bidrog til denne fordybelse med præcise spejlinger på baggrund af gensidig tillid og respekt. Heste vurderer ikke, kategoriserer ikke, men de mærker, om vi er tilstede, når vi er omkring dem og reagerer ud fra det. Der er kun nu- og hvilken gave!

Som hestene på folden blev True Lead holdet også en ”flok”, der connectede på kryds og tværs. Alle er velkomne i flokken præcis som de er, akkurat som i en harmonisk hesteflok.
Tak for jer!

Marianne og Dorte er et fantastisk makkerpar som intuitivt fornemmer gruppens behov og tilretter dagsplanen derefter. Deres tilgang er professionel, seriøs og samtidig legende, kreativ, hjertelig og fyldt med smittende energi og livsglæde. Tak for at åbne leddet, så jeg også kunne komme ind i flokken! “

Herunder kan du høre, hvad andre deltagere på True Lead forløbet har sagt.

Mange muligheder

Dagene er intense, fulde af indsigter fra hestene og naturen. Du kommer til at udvikle dig på mange forskellige livsområder. Du medbringer IKKE din egen hest på forløbet, men arbejder med hestene på Ellevegården. Du arbejder med dine egne hest derhjemme imellem modulerne. Som menneske er det vigtigt at være i stand til at se, fornemme, mærke og høre, hvad du, din hest og andre mennesker har brug for. Det gælder, uanset om det er relationsarbejde, terapi, eller blot heste og mennesker, der har brug for at finde hinanden. Når du er sammen med andre mennesker og heste, og I vil finde hinanden, må du kunne være neutral, se klart og ikke blive ramt af egne projektioner. Vejen til hestens og dine medmenneskers hjerter, går gennem dit eget hjerte. Derfor er du nødt til at gå vejen selv. Hesten fortæller os, hvad vi har brug for at vide. Det kræver af os, at vi kan møde op uden planer, projekter eller ambitioner og uden at vide, hvor det ender. Kun dér vil vi kunne se vejen. Du må derfor udvikle din intuition og lære at stole på den. Du må lære at stå tillidsfuldt i det åbne!

Du kan ansøge om at blive optaget på forløbet når:

Du i forvejen har kendskab til og er vant til at omgås heste (du behøver IKKE have din egen hest for at deltage i forløbet) Du ønsker at udvikle dine evner til at forstå og kommunikere med heste og mennesker Du ønsker at lære at være kærlig og kraftfuld på samme tid Du ønsker at gøre en indsats for at finde din egen indre True Lead – den, der viser vejen! Måske har du et ønske om at integrere hestene i arbejdet med dig selv, men har endnu ikke fundet vejen. På True Lead forløbet hjælper vi dig med at komme sporet. Arbejdet foregår i en grupper på ca 10 personer. Det er en forudsætning for deltagelse, at man er indstillet på at arbejde selvstændigt med sin egen indre proces, og at man har et personligt psykisk stabilt afsæt for at arbejde udforskende, legende, kreativt og eksperimenterende i et felt, vi sammen bygger op.  Forløbet tilstræber ikke at erstatte nødvendig terapi. Hvis man p.t. har behandlingskrævende psykiske lidelser, kan man ikke optages på forløbet, da jeg vurderer, det er langt mere forsvarligt og gavnligt at arbejde i mindre grupper med individuel terapeutisk støtte.

Forløbets indhold
 og form

På forløbet vil du bliver ført igennem forskellige moduler. Altid med udgangspunktet i dit eget helt unikke potentiale!

Vi arbejder med en udviklingsmodel som vi strækker over de 5 moduler:
– at opdage
– at transformere kraft
– at vågne
– at integrere

Forløbet er fortrinsvis praktisk anlagt. Der vil være teoretiske oplæg men grundlaget og indholdet af modulerne er bygget op omkring praktisk læring.

Vi tilrettelægger forløbet og arbejder i flow, hvilket vil sige at vi indenfor udviklingsrammen, er i stand til intuitivt at udarbejde programmet dag for dag. Hvad er der brug for i den enkelte og for gruppen? Det er vigtigt, at du er indstillet på at være i nuet og ikke hænger dig i dagsplaner, tidspunkter og sædvanlige rammer.
Vi arbejder med “at stå i det åbne” og vente på at næste skridt bliver muligt, og for mennesker der ikke er vant til at arbejde i flow, kan dette virke planløst og ustruktureret. Du skal derfor være indstillet på og have tillid til, at vi giver dig muligheden for at gå igennem et forløb, hvor du selv er i spil og er interesseret i at arbejde med egen udvikling, med hesten som en aktiv medspiller.
Vi lærer at lytte til andet og mere end ur og dagsplaner. Vi lærer at lytte til livets puls, og vi lærer at lytte til os selv og til hestene, der nænsomt guider os til at åbne vores sanser og krop, for derigennem at udfolde vores potentialer.

Der vil i løbet af forløbet være opgaver af forskellig art. Det forventes ligeledes, at du løser opgaver undervejs og imellem modulerne og deltager aktivt på alle modulerne.

Der er ingen eksamen eller opgave, der skal løses. Du vil i stedet i den afsluttende fase i samarbejde med underviserne udarbejde en opGAVE som illustrerer egen udvikling i løbet af forløbet.

Modulerne inkluderer:


Generelt

– At integrere ligeværdighed i sit livssyn og adfærd over for andre væsner.
– At være kærlig og kraftfuld.
– At være i Nu’et, i tillid og i tryghed.
– At være hurtig, når det er nødvendigt.
– At være langsom, når det kræves.

Sikkerhed


– At kunne sætte sit rum – afgrænsning og invitation.
– At sanse andet og mere, end det du har fokus på (split vision).
– Viden om og forståelse af hestens udtryk og tegn på efterfølgende adfærd.

Teknik

– Håndtering af udstyr
– Kropssprog, holdning, timing og split vision.

Kommunikation 


– At være i resonans med omgivelserne.
– At vide, hvad vores opfattelse af os selv og verden gør ved vores kommunikation med andre mennesker og heste.
– At kunne åbne sig for at kunne modtage alle slags informationer, også dem, vi ikke forstår i øjeblikket.

Hesten som traumeheler

– Hvordan hestens nervesystem kan hjælpe menneskers nervesystem.
– Hvordan hesten kan hjælpe mennesker med at bearbejde traumer.


Certificat 

Efter gennemført forløb får du et certifikat og kan kalde dig True Lead.

Datoer

Ring endelig for en uforpligtende samtale eller send en ansøgning, hvis du er interesseret i at være en del af den nye flok som starter i april 2024. Du vil efterfølgende blive kontaktet for en telefonisk/zoom samtale inden optagelsen. giv mig et kald på 40621880 og hør hvilke muligheder du har for at starte din udvikling……

True Lead forløb -2024

tirsd-torsdag 13-15 august – at opdage
ons-fredag 18-20 sept
– at transformere
ons- fredag 23-25 oktober – at vågne
ons- fredag 13-15 november – at vågne/integrere
ons – fredag 15-17 januar – at integrere – afslutning

Vil du med i 2024, så send allerede nu en ansøgning så du sikrer dig en plads. Datoerne for efteråret er hverdage.

Pris

Prisen for forløbet er kr. 39.000,- og inkluderer

– overnatning i smukke omgivelser i hus nær vandet, på værelse med andre.

– lækre velnærede, økologisk, vegetariske måltider alle dage,

– 5 x 3 fulde undervisningsdage – i alt mere end 100 lektioner.

– 2 undervisere alle dage.

– body awareness lektioner hvert modul.

– adgang til 11 heste på Ellevegården i den smukkeste natur, som vi også inkluderer i undervisningen.

Du betaler kr. 5.000,- ved din tilmelding, når du er optaget på forløbet!
Frafalder du inden forløbet begynder tilbageholdes kr. 5.000,- (tilmeldingsgebyr).
Frafalder du forløbet under vejs, kan du ikke få refunderet pengene, jo mindre der foreligger særlige forhold som sygdom eller dødsfald i nærmeste familie. Du kan evt. også ved sygdom stoppe forløbet og starte på næste hold.

Forløbet betales i rater.

Du indbetaler kr. 5.000,- ved tilmelding.
Beløbet tilbagebetales ikke, hvis du frafalder forløbet inden det starter.

Resten af beløbet betales inden forløbet påbegyndes i rater inden maj når forløbet starter.

Du modtager en faktura og indbetaler beløbet på min konto 3409 60004943 – skriv dit navn og TLA 2024.

Du vil modtage mange flere information når alle elever er optaget.

Undervisningsteam

Mayanne Florman

Jeg er grundlægger af True Lead Academy og har udviklet “Vejen til hestens hjerte- og dit eget!”. Jeg har en bachelor i pædagogik, fra RUC 1995, og har studeret pædagogisk sociologi på DPU i 2002. Samtidig har jeg haft eget firma i mere end 20 år med foredrag og coaching med speciale i præstationsangst, motivation, samarbejde og individorienteret udvikling i grupper og personligt.

Jeg er uddannet Traumeterapeut (Somatisk Experiencing) og  er medlem af Rideterapeutforeningen.

Det er mig, der fungerer som uddannelsesleder og står for det meste af undervisningen, ligesom der vil være gæstelærere til udvalgte dele af undervisningen.
På uddannelsen vil du også møde min faste assistent Dorte Christiansen samt øvrige assistenter, der sammen med mig vil guide dig på vejen.

Dorte Christiansen

Jeg er uddannet krops-psykoterapeut (MPF) ved Institute for Life Energy og zoneterapeut (RAB) med egen praksis siden 1988.

I 2013 begyndte jeg at tage individuelle sessioner sammen med min dengang halvparts-hest hos Marianne. Jeg uddannede mig i mesterlære hos hende, og er medlem af Rideterapeutforeningen. Jeg arbejder i dag med mine egne 4 heste som guider i terapeutiske sessioner og forløb på mit lille landsted på Midtsjælland.

Sted


Undervisning bliver afholdt på Møn hos Mayanne på Ellevegården på adressen Rytsebækvej 11, Hjelm, 4780 Stege.

Undervisningen vil foregå på Ellevegården, og de deltagende overnatter og spiser morgenmad sammen i nærliggende hus nær havet. Alle måltider er vegetariske og økologiske. Der serveres tre daglige måltider samt kage og kaffe alle dage.

Ansøgningsproces


Du kan allerede nu sende en ansøgning for det hold der starter i foråret 2024.

Du ansøger om optagelse på forløbet ved at sende en beskrivelse af, hvem du er, og hvad du ønsker at bruge forløbet til. Fortæl, hvor du er i livet, og hvordan du er sammen med heste. Fortæl, om du bruger heste i dit professionelle erhverv, eller om det er det, du ønsker – eller om du bare ønsker at lære meget mere om dig selv og bruge hesten som hjælper.

Hvis du har spørgsmål vedrørende forløbet, er du velkommen til at kontakte mig på mail marianne@florman.dk.

Efter afsendt ansøgning, bliver du kontaktet for en personlig samtale pr. telefon. Herefter vil du få af vide, om du er optaget på forløbet.
Jeg og mit team glæder os til at åbne nye døre og finde veje sammen til at åbne netop dine gaver, når det gælder kontakten mellem hest og mennesker.

This post is also available in: English