Bliv uddannet til Rideterapeut
i Horse & Humanship

Horse & Humanship® v/Marianne Florman og Dorte Christiansen

Rideterapi er i en rivende udvikling, og mange anvender nu hesten som terapihest. I Horse & Humanship® har vi udviklet en metode, hvor det er vigtigt at hesten ikke bliver uddannet til terapihest. Den får i stedet lov at give sin autentiske feedback og guider os mennesker. Det er vigtigt for os i vores rideterapi uddannelse, at du lærer at fornemme hesten og at du tør lade hestens kommunikation komme helt til udtryk. Vi opdrager ikke vores heste til at hjælpe mennesker. I stedet lader vi dem være vores guider til, at mennesker forstår sig selv bedre.

Du bliver ledt til siden om Rideterapeut Uddannelsen – i Horse & Humanship her.

Horse & Humanship® bygger på det, som vi kalder Det Tredje Univers. Her kan vi i forståelsen af forskelle og ligheder mellem heste og mennesker, mødes i et ligeværdigt samarbejde, og agere sammen på trods af forskellene. Forståelsen af Det Tredje Univers og forståelsen af, hvordan vi kan bruge hesten som vores guide bygger på tre principper.

De tre principper i Horse & Humanship®

1. Horse & Humanship® tager sit udgangspunkt i, hvordan en hesteflok regulerer og organiserer sig.

De fleste ser dominante heste som ledere. Det gør vi ikke – Vi ser flokkens leder som den der viser vejen, og den kalder vi for en Lead hest. Lead hesten dominerer ikke andre heste – den viser istedet vejen. En Lead ærer sig selv. Overført til psykologisk terminologi betyder det, at når vi er i kontakt med vores egen indre Lead, har vi et højt selvværd.

2. Få kontakt til dine indre Lead kvaliteter

Når vi igennem uddannelserne, lærer dig at få kontakt med dine indre Lead kvaliteter, betyder det, at du kan være med heste i en ligeværdig relation, og kan bruge det i arbejdet med heste og de mennesker, der søger din hjælp.
I et ligeværdigt samarbejde, hvor mennesket ikke har behov for at undertrykke eller korrigere eller opdrage heste, får hestene lov til at være den autentiske udgave af sig selv. Hesten skal ikke leve op til en bestemt rolle eller være på en bestemt måde for at kunne være terapihest. Vi tror på at heste ligesom mennesker folder deres potentiale bedst ud, når de får lov til at være, dem de er.

3. Det Tredje Univers

Heste, hjælpere og klienter mødes på denne måde i Det Tredje Univers, hvor alle parter er lige meget værd, og hvor vi som hjælpere, nu kan begynde at give hesten plads til at udfolde sig og kommunikere, hvad den modtager fra os mennesker.

Denne måde at være sammen med heste på kalder vi for Horse & Humanship®, fordi det ikke kun handler om at forstå hestene. For at det skal kunne udfolde sig, må du være indstillet på at se på din egen rolle/indflydelse/adfærd/indvirkning på hesten. Det kræver, at du har modet til at se indad og til at møde de ridser og skrammer, som måske forhindrer dig i at udfolde dit fulde potentiale.

Du bliver ledt til siden om rideterapeut uddannelsen i Horse & Humanship her.