Terapi med Hesten som Guide

Hesteguidet terapi kan være relevant for dig:

  • Når du gerne vil møde dig selv og finde nogle svar på spørgsmål i dit liv
  • Hvis du har været ud for, eller været vidne til en ulykke
  • Hvis du har uforløste traumer, som blokerer for livskvaliteten
  • Hvis du har brug for at komme videre med noget, du føler er kørt fast i, eller når du leder efter nye potentialer i dig selv
  • Hvis du er blevet bange for at ride eller være sammen med din hest

Hestene er i stand til at se os, som vi er. De er et genialt spejl, som reflekterer vores følelser, tanker og spændinger. I samværet med hestene har vi mulighed for at blive styrket i en klar, tydelig, kærlig og kraftfuld udmøntning af vores intentioner!

I terapi med hesten som Guide arbejder vi primært fra jorden, og du behøver ikke at vide noget om heste. Selv hvis du er bange for heste, er det  muligt at få en hesteguidet terapi. Du kan også være sammen med hesten med et hegn imellem jer, hvis du føler dig tryggest ved det. Det kan også være relevant, hvis du selv ønsker det, at sidde på hesten. Det foregår altid i kommunikation med hesten, og den har lov til at sige nej tak.

Hesteguidet terapi foregår på Ellevegården på Møn.

Der er ingen facit, og ingen kan på forhånd vide, hvad der sker i en session. Ej heller om det er stort eller småt. Men jeg ved, at hvis du er klar til at møde dine udfordringer, så skal hesten og jeg nok hjælpe alt, hvad vi kan!

Derfor inddrager vi hestene, og sådan foregår det

Hestenes nervesystem ligner vores, og de er som byttedyr designet til at reagere på nervesystemer. Derfor vil de reflektere evt. blokeringer, ubalancer eller konflikter i os.

Heste søger harmoni, så de kan opfylde deres basale behov som at spise, hvile og lege. De vil derfor forsøge med deres krop at finde/genskabe harmoni, hvis de mærker disharmoni i deres nervesystem. Under udviklingen af hjernen har mennesket udviklet neocortex i en sådan grad at vi bruger vores tænkende hjerne til det meste. Hestene derimod har ikke udviklet neocortex i samme grad som mennesket, hvilket betyder, at de ikke kan reflekterer om f.eks. fortid og fremtid, som vi kan. De har derimod bevaret en stærk kontakt til deres krop. Derfor vil de også reagere kropsligt på mødet med ubalancer. Hestene reagerer f.eks. ved at skrabe, ryste på hovedet eller mimre med mulen, gå, løbe eller stå helt stille.
Jeg vil i samspil med hesten guide dig til at følge de kropslige sansninger. På den måde sætter vi tankerne på stand-by og arbejder direkte i og med kroppens bevægelser og sansninger. De fleste mennesker længes efter det store nu, nærvær og efter at slippe tankemylder, stress og jag. Hesten er vores bedste guide til dette.

Min rolle er at være med som oversætter for det, hesten tilbyder, og at give dig sikkerhed og tryghed i samværet med hesten. Men det er hesten, der mærker blokeringer og ubalancer, og som søger at finde en kropslig vej til at løsne op, opnå flow og afspænding og komme i kontakt med kraft og energi.

Praktisk om hesteguidet terapi

Sessionerne varer fra 30 – 90 min. Hestene åbner og lukker, så det er ikke til at sige på forhånd, hvor længe det varer, men jeg ved, at små, korte og intense sessioner kan være lige så værdifulde som lange, måske mindre intense.

Pris for en session uanset varighed kr. 1.100,-
Pris formøde kr. 1.100,-
Pris statusrapport (kommuner) kr. 1.100,-

This post is also available in: English